DISTRIBUIȚI
YouTube

Exerciţiul militar de menţinere a păcii Quick Response 2018, sub comanda EUFOR, a început luni la Sarajevo cu o paradă la cartierul general al forţei europene din Bosnia-Herţegovina, relatează Xinhua, potrivit agerpres.

Generalul-maior Martin Dorfer, comandantul EUFOR, a subliniat că exerciţiul Quick Response de anul acesta este cel mai mare de până acum.


Citește și : Rusia acuză SUA că încearcă să intervină în afacerile sale interne

Până vineri, EUFOR îşi va testa capacitatea de a mobiliza forţele de rezervă într-o situaţie de ameninţare potenţială de securitate. Efectivele implicate provin din Austria, Bulgaria, Italia, Regatul Unit, România şi din batalionul tactic de rezervă al forţei NATO din Kosovo.

În total, la exerciţii participă 1000 de militari din opt ţări, inclusiv Bosnia-Herţegovina, ceea ce potrivit generalului Dorfer „demonstrează că suntem uniţi cu toţii de obiectivul primordial de a fi pregătiţi pentru asigurarea unui mediu sigur şi securizat”.

Citește și : Postul public rus de televiziune a lansat o emisiune săptămânală despre Putin

Ministrul de externe al ţării gazdă, Marina Pendes, a afirmat că exerciţiul militar va oferi instrumente utile în vederea aderării la Uniunea Europeană şi NATO.