DISTRIBUIȚI
Sputnik International

Rusia desfăşoară în Districtul militar Sud manevre militare de amploare cu participarea a două armate combinate, informează miercuri mass-media ruse, citând serviciul de presă al acestui district, care se întinde din sudul Federaţiei Ruse, via Caucazul de Nord, până în vestul teritoriului rus, incluzând şi bazele ruse din Abhazia şi Osetia de Sud (regiuni separatiste din Georgia, a căror independenţă a fost recunoscută de Moscova în 2008), precum şi baza rusă din Armenia, scrie agerpres.

‘În conformitate cu planul de pregătire de luptă, formaţiunile şi unităţile Armatelor 49 şi 58 combinate din cadrul Districtului militar Sud au început exerciţii tactice pe teren sub conducerea comandantului de district, general-colonelul Aleksandr Dvornikov’, potrivit publicaţiei Vzgliad, care precizează că manevrele au început marţi.


Citește și : Trei militari croaţi au fost răniţi la Kabul

La aceste exerciţii, conform sursei media menţionate, mai participă unităţi de aviaţie din cadrul Armatei a 4-a a aerului a Federaţiei Ruse şi sistemele de apărare antiaeriană din cadrul Districtului militar Sud, precum şi alte formaţiuni şi unităţi ale acestui district.

Un grup creat pe baza formaţiunilor şi a unităţilor militare ale Armatei a 58-a combinate, căruia i s-au alăturat trupele de la bazele ruseşti din Osetia de Sud şi Abhazia, urmează ‘să respingă un atac’ simulat de Armata a 49-a combinată, conform Vzgliad.

De asemenea, la respectivele manevre participă şi unităţi ale Bazei 102 ruse din Armenia.

Generalul Dvornikov a declarat că, într-o anumită etapă a exerciţiului din cadrul pregătirilor planificate pe parcursul verii, vor participa toate unităţile Districtului militar Sud, inclusiv Flota Rusiei din Marea Neagră şi flotila rusă din Marea Caspică.

Manevrele Rusiei intervin înaintea exerciţiului multinaţional ‘Agile Spirit- 2019’, programat să se desfăşoare în Georgia între 27 iulie şi 9 august. La aplicaţiile din Georgia vor participa peste 3.000 de militari din 14 ţări NATO.

Citește și : China vrea o armată avansată şi îi acuză pe americani de SUBMINAREA stabilităţii mondiale

Ţările occidentale în frunte cu SUA încearcă pe toate căile ‘să îndepărteze’ Georgia şi alte ţări vecine de Rusia, a declarat marţi ministrul de externe rus Serghei Lavrov într-un interviu acordat mai multor canale media din America Latină şi RT, conform postului de televiziune rusesc REN TV.

Rusia, care se opune aderării Georgiei la NATO, a fost implicată într-un conflict cu Tbilisi pe teritoriul Osetiei de Sud în august 2008, după care relaţiile dintre cele două state vecine s-au tensionat la maximum şi rămân dificile până la ora actuală. După recunoaşterea independenţei Osetiei de Sud şi Abhaziei, în august acelaşi an, Moscova a instalat baze militare pe teritoriul celor două provincii georgiene, în pofida opoziţiei Tbilisi şi a Occidentului.