DISTRIBUIȚI

Evenimentele meteo extreme produse recent, cum ar fi uraganul Ian care a devastat părţi din Florida, arată că a trecut timpul pentru negarea şi scepticismul schimbărilor climatice, a declarat marţi un înalt oficial al Vaticanului, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Cardinalul Michael Czerny, un canadian care conduce departamentul Vaticanului pentru dezvoltare, a făcut declaraţii la o conferinţă de presă prezentând „The Letter”, un nou film despre criza climatică de Nicolas Brown, de doua ori câştigător al premiului Emmy.


Citește și : Borisov va încerca să formeze o coaliţie de guvernare în Bulgaria, chiar dacă nu va deveni prim-ministru

Titlul filmului provine din enciclica din 2015 a Papei Francisc scrisoarea Laudato Si (Lăudat să fie) despre apărarea mediului înconjurător. Pelicula avut premiera la Vatican marţi şi va fi disponibilă gratuit pe YouTube Originals. Marţi este sărbătoarea Sfântul Francisc de Assisi, patronul mediului.

„A trecut timpul pentru speculaţii, scepticism şi negare, pentru populism iresponsabil”, a spus cardinalul Czerny.

„Inundaţii apocaliptice, secete cumplite, valuri de căldură dezastruoase, iar furtunile şi uraganele catastrofale au devenit noua normalitate în ultimii ani; ele continuă şi astăzi; mâine se vor înrăutăţi”, a spus el.

Săptămâna trecută, uraganul Ian, una dintre cele mai puternice furtuni din America, a ucis peste 100 de oameni şi a devastat zeci de mii de locuinţe.

Citește și : SUA şi Coreea de Sud au executat ‘un exerciţiu cu lovituri de precizie’ după tirul cu rachetă nord-coreean