DISTRIBUIȚI

Jurnalistul american al publicaţiei Wall Street Journal, Evan Gershkovich, arestat în martie în Rusia pentru acuzaţii de „spionaj” pe care el le respinge, a înaintat apel împotriva prelungirii arestului său preventiv, a anunţat vineri tribunalul, informează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit site-ului tribunalului municipal din Moscova, apărarea jurnalistului a înaintat apel la decizia unui judecător, pronunţată marţi, de a prelungi arestul său preventiv până pe 30 august, în aşteptarea procesului său.


Citeşte şi: Bahmut și bătălia pentru Moscova

Kremlinul afirmă că Evan Gershkovich a fost arestat în „flagrant delict”, fără a oferi însă dovezi în acest sens, dosarul fiind clasat secret. Jurnalistul este acuzat că a strâns informaţii asupra industriei de apărare ruse.

Evan Gershkovich, familia sa, angajatorul său Wall Street Journal şi autorităţile americane resping categoric aceste acuzaţii, pasibile de 20 de ani de închisoare.

Citeşte şi: Andrew Tate credea că e mai presus de lege. România i-a dovedit că se înșală

Evan Gershkovich, care a lucrat înainte pentru AFP la Moscova, este primul jurnalist străin arestat în Rusia pentru „spionaj” după prăbuşirea Uniunii Sovietice. În prezent el se află în închisoarea moscovită Lefortovo.

Arestarea lui se înscrie în contextul gravelor tensiuni diplomatice între SUA şi Rusia, provocate de conflictul din Ucraina, în care Washington susţine Kievul militar şi financiar în faţa Moscovei.