DISTRIBUIȚI
b.dk

Un bărbat care a evadat miercuri din închisoarea daneză Vestre Fangsel, situată în Copenhaga, a făcut acest lucru prin schimbarea identităţii cu cea a unui vizitator, notează vineri site-ul de ştiri thelocal.dk, potrivit agerpres.

Publicaţia daneză Ekstra Bladet a relatat că deţinutul care a evadat este un bărbat din Siria în vârstă de 46 de ani. Informaţia nu a fost deocamdată confirmată de autorităţile daneze.


Citeşte şi: Americanii au descoperit ‘CÂRTIŢA’ din ambasada lor din Moscova

Metoda de evadare, care a dus miercuri seară la o urmărire de două ore, fără succes însă, în gara centrală din Copenhaga, a fost confirmată de Administraţia penitenciarelor din Danemarca (Kriminalforsorgen) într-o declaraţie de presă.

Potrivit Kriminalforsorgen, schimbarea identităţii a fost descoperită rapid, însă prea târziu pentru a împiedica evadarea. Poliţia din Copenhaga a fost notificată în cel mai scurt timp, ceea ce a condus la închiderea pentru două ore a principalei gări din Copenhaga.

Cotidianul Ekstra Bladet a scris că evadatul este un sirian în vârstă de 46 de ani ce are legătură cu un caz privitor la finanţarea grupării teroriste siriene Al-Nusra. Bărbatul a rămas în arest în Danemarca începând din luna ianuarie, în aşteptarea extrădării sale către Italia.

El a făcut schimb de identitate cu un bărbat în vârstă de 27 de ani care i-a facilitat evadarea şi care a fost iniţial arestat, după care a fost pus în libertate.

Citeşte şi: Număr record de asasinate în Uruguay

Poliţia daneză a anunţat joi că nu îl consideră pe bărbatul evadat drept un pericol pentru public, în pofida deciziei de evacuare a gării centrale din Copenhaga în timpul operaţiunii de căutare.

Închisoarea Vestre Fangsel se află în apropierea principalei gări din Copenhaga.