DISTRIBUIȚI
Twitter

 Un tânăr în vârstă de 25 de ani arestat într-un caz de răzvrătire împotriva poliţiei a reuşit să evadeze dintr-o secţie de poliţie din Bruxelles după ce a spart vasul de toaletă din celula sa, au declarat marţi anchetatorii, relatează AFP marţi, potrivit agerpres.

Faptele s-au petrecut în noaptea de luni spre marţi la secţia de poliţie din cartierul Molenbeek din Bruxelles, la câteva ore după arestarea acestui suspect în capitala Belgiei la solicitarea parchetului din Kortrijk (vest).


Citeşte şi: Administraţia Biden nu doreşte escaladarea tensiunilor în relaţia cu Beijingul generate de vizita lui Pelosi în Taiwan – Black News

Profitând de absenţa camerei de luat vederi din celula sa, pentru că aceasta era defectă, suspectul „a desprins vasul de toaletă de pe perete” şi a scăpat printr-o „gaură de dimensiunea unei coli A4”, a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, confirmând informaţiile apărute în presă.

După ce a ajuns pe un coridor de la subsol, el a ieşit probabil printr-o fereastră pentru a ajunge în stradă, înşelând vigilenţa ofiţerilor de serviciu de la uşa principală a secţiei de poliţie, potrivit aceleiaşi surse.

Citeşte şi: Nancy Pelosi declară că a sosit în Taiwan cu intenţii paşnice – Black News

Bărbatul, cunoscut deja justiţiei belgiene pentru numeroase infracţiuni şi condamnat de mai multe ori, fusese arestat pentru nerespectarea condiţiilor de eliberare.

Potrivit parchetului din Kortrijk, în Flandra de Vest, acesta se afla în aşteptarea verdictului judecătorului într-un caz de răzvrătire împotriva poliţiei, care urma să-i aducă o nouă perioadă de încarcerare.