DISTRIBUIȚI
@CaltransDist7

Alte zeci de mii de persoane au fost forțate vineri să își părăsească locuințele din statul american California, din cauza incendiilor de vegetație care s-au extins în orașul Mendocino, au transmis reprezentanții Departamentului de Pompieri din California, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Incendiul de vegetație din Mendocino se extinde pe o suprafață de 63.700 de hectare, aproximativ jumătate din suprafața orașului Los Angeles, forțând aproximativ 16.000 de persoane să își părăsească locuințele.


Citește și : Rusia : Cel puțin 18 morți în urma prăbușirii unui elicopter

Incendiul a distrus momentan 88 de locuințe din zonă, la aproximativ 150 de kilometri nord de orșul San Francisco.

Incendiul din Mendocino l-a depășit ca suprafață pe cel din Carr, produs la o distanță de aproximativ 160 de kilometri distanță.

Statul California se confruntă în acest an cu cele mai grave incendii de veetație din ultimii zece ani, în ceea ce privește suprafața afectată, a declarat Scott McLean, șeful CalFire.

„Incendiile acestea sunt imprevizibile și exrem de periculoase. Au ucis oameni, sunt criminali. Se duc prin tine, pe lângă tine, peste tine”, a adăugat McLean.

Patru pompieri au murit încercând să stingă incendiile de pe teritoriul statului California.

Citește și : Israelul a interceptat o navă cu militanţi anti-blocadă în largul Fâşiei Gaza

În timpul unor zile cu vânt redus, pompierii au făcut progrese în stingerea incendiilor, dar situația se va înrăutăți pe perioada weekendului din cauza unui cod roșu de vânt.

Pompierii din 16 state americane participă la operațiunea din California. Peste 3.200 de pompieri încearcă să stingă incendiul din Mendocino.

Incendiul Carr este stins în proporție de 39%. Acesta a distrus peste 1.500 de case și peste 54.100 de hectare de teren, fiind al șaselea cel mai distrugător incendiu din California.