DISTRIBUIȚI

În jur de 14.000 de oameni dintr-un oraş din centrul Germaniei au fost evacuaţi sâmbătă de oficiali care au crezut că au descoperit o bombă din Al Doilea Război Mondial, relatează dpa. Ulterior alerta s-a dovedit a fi falsă şi oamenilor li s-a permis să se întoarcă acasă, potrivit agerpres.

Un purtător de cuvânt al municipalităţii din Goettingen a declarat că suspiciunea iniţială că s-a descoperit pe un şantier o bombă din război nu a fost confirmată. Este neclar ce obiect a fost descoperit în urma excavării solului în locul respectiv.


Citește și : Atac armat în New York – Cel puţin patru morți

După o investigaţie iniţială, geniştii au afirmat că este vorba despre o bombă din cel de Al Doilea Război Mondial. Totuşi, la puţin timp după aceea, municipalitatea şi-a modificat comunicatul.

„După o investigaţie atentă, experţii geniştii pot, din fericire, să dea semnalul că nu mai există un pericol”, a anunţat municipalitatea la puţin timp după ora locală 14.00 (12.00 GMT).

Traficul feroviar a fost de asemenea afectat, trenurile de lungă distanţă trecând prin oraş fără să oprească. Gara din oraş a fost evacuată.

Citește și : Cutremur de 5,7 grade în prefectura japoneză Chiba