DISTRIBUIȚI
Europol

Europol a destructurat o reţea de traficanţi de persoane care transporta ilegal migranţi în camioane din Balcani spre Germania, a comunicat joi agenţia europeană de poliţie, cu sediul la Haga, transmite dpa, potrivit agerpres.

Poliţiile din România, Serbia şi Marea Britanie au arestat trei suspecţi, acţionând pe baza informaţiilor furnizate de Centrul european împotriva traficului de migranţi, din cadrul Europol.


Citește și : PE anunţă data când îl va audia pe Mark Zuckerberg. Întâlnirea va avea loc cu uşile închise

Arestările au fost operate în cursul unei ‘acţiuni sub acoperire’ la data de 8 mai şi au coincis cu reţinerea a cinci suspecţi în Serbia, într-o anchetă paralelă.

Operaţiunea, care a fost iniţiată de biroul regional din Munchen al poliţiei federale germane, a presupus mai multe luni de muncă în comun între ţările implicate, sub coordonarea Europol.

Agenţia europeană a descris o reţea sofisticată, în care mijlocitorii foloseau mai multe identităţi şi îşi schimbau rapid locurile de reşedinţă pentru a se sustrage justiţiei.

‘Informaţiile Europol arată că aceşti mijlocitori cu reşedinţa în UE aveau de obicei aceeaşi naţionalitate ca şi migranţii traficaţi’, menţionează comunicatul.

Europol a remarcat, de asemenea, o înmulţire a tentativelor de a ascunde migranţi în camioane, statele membre UE raportând în acest an 23 de asemenea incidente, în care au fost implicaţi peste 400 de migranţi.

Citește și : Ucraina: Doi soldaţi au fost ucişi după ce o şcoală a fost lovită de un obuz în estul țării

‘Această tendinţă recentă merită o atenţie specială din cauza riscului ca viaţa migranţilor să fie pusă în pericol’, mai arată comunicatul Europol.