DISTRIBUIȚI
Europol

Mai mult de 200 de arestări au fost operate săptămâna trecută în 17 state europene în cadrul unei operaţiuni coordonate împotriva traficului transfrontalier de bunuri furate, droguri şi bani, a informat miercuri Europol, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Statele care au participat la operaţiune sunt Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia şi Albania.


Citește și: Polițistul Derek Chauvin este VINOVAT de asasinarea lui George Floyd

Conform Europol, acţiunile, coordonate de Olanda şi care au avut ca ţintă grupări ce folosesc reţeaua de autostrăzi europene, s-au axat pe combaterea infracţiunilor contra proprietăţii.

Au fost operate 228 de arestări şi au fost confiscate 88 de autovehicule, alte bunuri, bani şi droguri.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 95 de ani

Într-unul din cazuri, poliţia germană a oprit un bărbat suspectat de autorităţile daneze de furt de dispozitive GPS de pe utilaje agricole. ‘La percheziţia vehiculului, poliţistul german a descoperit 30 de dispozitive GPS de pe utilaje agricole, aproximativ 100 kg de bijuterii din aur, argint şi fildeş, aproape 50 de telefoane smart noi de ultimă generaţie şi 20 de laptopuri’, urmând ca suspectul să fie extrădat în Danemarca, se precizează în comunicatul Europol.