DISTRIBUIȚI
itpro.co.uk

O vastă operaţiune a Europol la care au participat anchetatori din circa 20 de ţări a permis identificarea a peste 240 de copii victime ale abuzurilor sexuale în lume începând din 2014, a anunţat vineri agenţia europeană de poliţie, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Este pentru prima dată când Europol publică cifrele stabilite de un grup de lucru anual privind identificarea victimelor abuzurilor sexuale. A cincea operaţiune a acestui grup, care a durat două săptămâni, se încheie vineri.


Citeşte şi: 14 copii au fost ÎNJUNGHIAŢI într-o grădiniţă din China – VIDEO

Datorită acestor anchete, agenţia europeană de poliţie „a fost în măsură să identifice şi să salveze 241 de victime în lume” în cursul ultimilor patru ani, a declarat Fernando Ruiz, director al centrului împotriva criminalităţii al Europol.

„94 de suspecţi au fost urmăriţi în 28 de ţări”, a spus Ruiz pentru AFP.

În 2018, 27 de anchetatori din 21 ţări – printre care SUA şi Australia – au participat la operaţiune.

AFP a avut acces la Centrul european de luptă împotriva criminalităţii cibernetice (EC3), unde anchetatorii au analizat milioane de imagini şi înregistrări video pentru a găsi probe privind abuzuri sexuale, trimise mai apoi ţărilor unde suspecţii şi victimelor au fost identificaţi.

Citeşte şi: Isteria pachetelor explozive continuă în SUA. Sediul unui post de radio a fost evacuat

„Aceste ţări sunt informate pentru a putea să iniţieze propriile anchete”, a explicat Fernando Ruiz.

Europol a salutat eforturile publicului, care i-a ajutat pe anchetatori să îi găsească pe suspecţii şi victimele abuzurilor sexuale prin intermediul site-ului ‘Stop Child Abuse’, lansat de agenţie în 2017.