DISTRIBUIȚI
YouTube

Cei 29 de de europarlamentari britanici din Partidul Brexit au cele mai mari venituri colaterale dintre toate delegaţiile naţionale în Parlamentul European, arată un raport publicat joi de organizaţia neguvernamentală Transparency International.

Documentul preluat de DPA arată că şi europarlamentarii formaţiunii de extremă dreaptă Liga şi ai Platformei Civice liberal-conservatoare din Polonia au venituri suplimentare substanţiale, transmite și agerpres.


Citește și: Caz ȘOCANT în Noua Zeelandă! Un student a fost găsit MORT în campus la două luni de la deces

Europarlamentarii din grupul neafiliaţilor, din care face parte Partidul Brexit, câştigă din alte surse aproape dublu faţă de media tuturor membrilor Parlamentului European, arată Transparency, însă toate grupurile politice au reprezentanţi cu venituri mari.

Circa 30% dintre cei 748 de europarlamentari câştigă şi ca membri în consiliile de administraţie ale unor companii sau ca aleşi locali; unii au diferite interese financiare, au constatat raportorii. Membrii PE sunt plătiţi cu un salariu anual brut de 105.600 de euro şi au dreptul de a desfăşura şi alte activităţi, însă trebuie să depună declaraţii publice complete privind interesele financiare.

Citește și: Rusia trimite un întreg detașament de aviație militară în Crimeea

În total, europarlamentarii au câştigat anul trecut din alte surse cel puţin 6,4 milioane de euro, însă este posibil ca totalul să fie mai mare, de până la 16,2 milioane de euro; Transparency explică dificultatea de a obţine date exacte prin faptul că declaraţiile menţionează doar treapta corespunzătoare de venit brut.

Campionul câştigurilor suplimentare este Ben Habib (foto), din Partidul Brexit. El el este fondatorul firmei de management al fondurilor de proprietăţi First Property Group, de pe urma căreia are un venit anual de 960.000 de euro.