DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană „urmăreşte îndeaproape şi cu îngrijorare” ultimele evoluţii din România, a precizat vineri, la solicitarea agerpres., un purtător de cuvânt al executivului comunitar, rugat să comenteze anunţul de joi al ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, conform căruia va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, pentru ”acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept”. 

Citeşte şi: Incidente grave între ultraşi. Un poliţist spaniol a murit – VIDEO


„Comisia urmăreşte îndeaproape şi cu îngrijorare ultimele evoluţii. Independenţa sistemului judiciar din România şi capacitatea sa de a lupta eficient împotriva corupţiei sunt bazele unei Românii puternice, aşa cum au reamintit în declaraţia lor comună de luna trecută preşedintele (Jean-Claude Juncker – n.r.) şi prim-vicepreşedintele (Frans Timmermans – n.r.)”, a subliniat purtătorul de cuvânt Christian Wigand, într-o reacţie transmisă pe e-mail.

„Comisia va urmări îndeaproape evoluţiile privind procedurile în desfăşurare care îl vizează pe procurorul-şef al DNA”, a adăugat el.

„În precedentele rapoarte MCV (Mecanismul de Cooperare şi Verificare – MCV), faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie şi-a menţinut realizările în contextul unei presiuni intense a fost remarcat ca un semn de sustenabilitate. Comisia a notat de asemenea în raportul său că atunci când această presiune începe să afecteze lupta împotriva corupţiei, Comisia ar putea reevalua această concluzie”, se mai arată în mesajul Comisiei Europene.

Citeşte şi: Presa internaţională scrie despre anunţul lui Toader cu privire la lansarea `procedurii de revocare` a procurorului-șef al DNA