DISTRIBUIȚI

Furtuna Ciara a provocat un deces în Elveţia, ridicând la opt numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în Europa din cauza rafalelor violente de vânt şi a intemperiilor care au afectat o mare parte a continentului, informează marţi AFP, potrivit agerpres.

Un şofer din Elveţia în vârstă de 36 de ani a murit luni după ce maşina în care se afla a fost lovită de remorca unui camion răsturnat de vântul puternic, în apropiere de oraşul Fribourg (vest). Alte trei persoane au fost rănite în acest accident, conform media elveţiene.


Citește și: Regimul de la Phenian ignoră sancțiunile și continuă să cumpere ‘la negru’ petrol, maşini de lux şi alcool

În noaptea de luni spre marţi au fost înregistrate rafale de până la 202 km/h în cantonul Uri (centru), potrivit serviciilor meteorologice, înainte ca intensitatea vântului să scadă marţi.

O linie de înaltă tensiune a fost ruptă în timpul nopţii în cantonul Nidwald (centru), declanşând un incendiu forestier, care a fost însă stins rapid. Ca urmare, un cartier din apropiere a fost afectat de o pană de curent.

Citește și: Procurorii americani cer ani grei de închisoare pentru Roger Stone

În alte zone ale Europei, Ciara a provocat începând de duminică cel puţin şapte morţi şi mai mulţi răniţi, a condus la anularea a sute de curse aeriene şi feroviare şi a lăsat în întuneric mii de locuinţe.