DISTRIBUIȚI
Times Now

Europa este cea mai populară destinație pentru turismul wellness, în timp ce piața americană generează cele mai multe venituri în domeniu, potrivit relaxnews.com, scrie Mediafax.

Specialiștii estimează că turismul wellness va genera încasări de 919 miliarde de dolari până în 2022.


Citește și : Forţele guvernamentale yemenite au preluat controlul celui mai mare spital din oraşul-port Hodeida

Din 2015 până în 2017, încasările generate de acest tip de turism au crescut anual cu aproximativ 7%, până la 639 de miliarde de dolari, de peste două ori mai repede decât cele din turism la nivel general.

Informațiile au fost prezentate într-un raport realizat de Global Wellness Institute, la un mare eveniment dedicat turismului, World Travel Market din Londra, Marea Britanie, care a avut loc săptămâna aceasta.

În acest raport, turismul wellness este definit drept cel care are ca scop menținerea sau îmbunătățirea stării de sănătate. Este un concept diferit de turismul medical, care implică efectuarea unor tratamente specifice.

La nivel general, în 2017, au fost efectuate aproximativ 830 de milioane de excursii wellness, cu 139 de milioane mai mult decât în 2015.

Și, deși Europa și America de Nord sunt lideri pe piaţa turismului wellness în prezent, analiştii arată că numărul excursiilor de acest tip în zona Asia-Pacific a crescut cu 33% în ultimii doi ani. Din acest motiv, Asia-Pacific a devenit piaţa cu creşterea cea mai rapidă.

Citește și : Trump: SUA doresc ”o Europă puternică”, dar ea trebuie să fie corectă

Raportul mai arată că amatorii de turism wellness sunt persoane foarte educate, cu mintea deschisă şi dispuse să cheltuiască sume consistente. În medie, amatorii de wellness cheltuie 1.528 de dolari pe călătorie, cu 53% mai mult decât un turist internaţional tipic.