DISTRIBUIȚI
Daily Express

Europa a devenit, sâmbătă, a doua regiune a lumii, după America Latină, care depăşeşte pragul de 250.000 de decese cauzate de coronavirus, informează Reuters, scrie news.ro.

Joi, Europa a raportat pentru prima dată 200.000 de noi cazuri de infectare într-o zi, multe ţări din sudul continentului înregistrând recorduri de noi cazuri.


Citește și : Remdesivir a devenit primul şi singurul tratament pentru Covid-19 aprobat oficial în SUA

Marea Britanie, Italia, Franţa, Rusia, Belgia şi Franţa au înregistrat aproape două treimi din totalul de aproximativ 250.000 de decese de pe continent. În total, în Europa s-au raportat de la startul pandemiei aproximativ 8 milioane de cazuri de coronavirus.

În Marea Britanie s-au înregistrat cele mai multe decese din Europa, circa 45.000. În clasamentul ţărilor europene cu cele mai multe decese urmeazăItalia, Spania, Franţa şi Rusia.

Rusia a raportat în ultima săptămână cel mai mare bilanţ zilnic al deceselor pentru o ţară din Europa, în medie 250. Marea Britanie şi Franţa au o medie de 143 de decese pe zi.

Citește și : Preşedintele polonez Andrzej Duda, testat pozitiv la noul coronavirus

Vineri, Franţa a devenit a şaptea îară cu peste un milion de cazuri de coronavirus.

La nivel global, până acum s-au înregistrat aproximativ 42,1 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus şi 1,1 milioane de decese.