DISTRIBUIȚI
real.gr
Mario Centeno, Portugal's Finance Minister and newly elected President of the Eurogroup, holds a news conference at the European Council headquarters in Brussels, Belgium, December 4, 2017. REUTERS/Yves Herman

Miniştrii Finanţelor din zona euro susţin adoptarea de către Comisia Europeană a unor măsuri de sancţionare a Italiei din cauza deficitului bugetar, a anunţat miercuri seară preşedintele Eurogrupului, Mario Centeno, citat de site-ul agenţiei Reuters, scrie Mediafax.

„Am susţinut mereu Comisia Europeană în acest proces şi în alte cazuri similare din trecut”, a afirmat Mario Centeno după întrevederea cu ministrul olandez de Finanţe, Wopke Hoekstra.


Citește și : Elveția amână decizia referitoare la Pactul ONU privind migraţia

Preşedintele Eurogrupului a precizat că în decembrie se va decide dacă va fi lansată procedura de sancţionare a Italiei pentru deficit bugetar excesiv.

Recent, Comisia Europeană a respins proiectul bugetar propus de Italia, cerând corectarea acestuia din cauza deficitului şi politicilor fiscale. Guvernul de la Roma a transmis că nu va modifica planul bugetar.

Citește și : Uniunea Europeană ar putea anula summitul Consiliului European pe tema Brexit (Bloomberg)