DISTRIBUIȚI
SVT Nyheter

Politicianul suedez Peter Lundgren, membru al Parlamentului European, a fost achitat miercuri de acuzaţia că ar fi molestat o femeie care făcea parte din aceeaşi formaţiune politică, relatează dpa, citând verdictul tribunalului, scrie agerpres.

Peter Lundgren, membru al partidului populist de dreapta Democraţii Suedezi, a fost acuzat că a atins sânii unei femei din partid, în timp ce aceasta stătea pe genunchii săi. Alte relatări indicau că el ar fi ţinut femeia foarte strâns.


Citește și : Guvernul francez DIZOLVĂ o asociaţie musulmană

Procurorii au încadrat infracţiunea drept agresiune sexuală sau molestare, dar tribunalul districtual din Jonkoping a apreciat că dovezile prezentate sunt insuficiente.

Judecătorul şi cei trei juraţi au luat decizia în unanimitate, se menţionează într-un comunicat al tribunalului.

Lundgren şi-a cerut deja scuze pentru incidentul din martie 2018 dintr-o cameră de hotel din apropiere de Stockholm, afirmând că se afla sub influenţa alcoolului.

Despre acest incident s-a aflat cu o săptămână înainte de alegerile pentru Parlamentul European din Suedia din 2019, când un cotidian din Stockholm a publicat o înregistrare în care femeia agresată discuta despre incident cu un alt membru al partidului.

Într-o tentativă de a dezamorsa incidentul, Democraţii Suedezi au dat publicităţii un videoclip cu câteva zile înainte de alegeri în care femeia în cauză şi Lundgren discutau despre incident, afirmând că sunt gata să treacă peste el. Femeia a precizat că nu a vrut să anunţe poliţia.

Citește și : Mutare ŞOC în Asia! Americanii îşi deschid ambasadă în Maldive

Peter Lundgren a fost apoi reales în Parlamentul European pentru un al doilea mandat.

Procuroarea şefă Maria Sterup a declarat pentru radioteleviziunea suedeză SVT că se gândeşte dacă să facă sau nu apel la această decizie.