DISTRIBUIȚI
TesfaNews

Etiopia a declarat stare de necesitate pe o perioadă nedeterminată, la numai o zi după ce prim-ministrul Hailemariam Desalegn a demisionat în mod neaşteptat, potrivit BBC.

Demisia lui Hailemariam Desalegn, care conducea guvernul din 2012, a fost anunţată de acesta, joi, la televiziunea naţională, unde a declarat că speră ca decizia să pună capăt valului de proteste anti-guvernamentale care au loc de mai mulţi ani în ţară, conform news.ro .


Sute de oameni au murit în confruntările care au avut loc, în ultimii trei ani, între protestatari şi autorităţi.

Citește și : CUTREMUR puternic în Mexic. Preşedintele a declarat stare de urgenţă

O stare de necesitate de zece luni s-a încheiat anul trecut, însă ea nu a reuşit stoparea protestelor. Fără succes a fost şi eliberarea din închisoare a mii de susţinători ai opoziţiei.

Liderul opoziţiei, Bekele Gerba, şi alţi şapte politicieni au fost eliberaţi în urmă cu trei zile, după ce au fost arestaţi în 2015.

Nu au fost comunicate încă restricţiile care vor fi impuse şi nici perioada pe parcursul căreia va fi în vigoare aceaste stare de necesitate.

Demonstraţiile politice din Etiopia au început în Oromia, în noiembrie 2015. Ele au cuprins şi Amhara. Aceste două regiuni găzduiesc două cele mai mari grupuri etnice ale ţării.

Mulţi oameni din aceste comunităţi se simt marginalizaţi de când actuala conducere a preluat puterea în 1991.