DISTRIBUIȚI
The Seattle Globalist

Etiopia a interzis adopţiile internaţionale din cauza îngrijorărilor că aceşti copii pot fi victime ale abuzurilor şi neglijării în străinătate, informează miercuri dpa şi BBC News.

Parlamentul de la Addis Abeba a aprobat marţi legea care le interzice cetăţenilor străini să adopte copii etiopieni, conform agerpres .


Potrivit lui Solomon Asfaw, purtător de cuvânt al Ministerului pentru Problemele Femeilor şi Copiilor, interdicţia are ca scop să-i protejeze pe copiii etiopieni şi să evite supunerea lor la rele tratamente.

Citește și : Aproximativ 68% dintre ruşi consideră SUA ca principalul inamic al Rusiei (sondaj)

‘Vrem, de asemenea, să evităm cazurile în care unii copii sunt furaţi şi apoi vânduţi înainte de a fi scoşi din ţară’, a explicat el.

Orfanii şi alţi copii aflaţi în situaţii vulnerabile urmează să fie plasaţi în cadrul unor mecanisme locale de protecţie.

Unii parlamentari afirmă însă că Etiopia, un stat sărac din estul Africii, nu dispune de servicii locale suficiente pentru a asigura protecţia acestor minori.

Etiopia a redus deja considerabil numărul adopţiilor internaţionale permise în urma cazului şocant al micuţei Hanna Williams, abuzată şi ucisă de părinţii americani adoptivi în 2011.

Etiopia este una din principalele ţări pentru adopţiile internaţionale de către cetăţeni americani, cu circa 20% din total.

Actriţa Angelina Jolie a adoptat-o pe fiica sa Zahara din Etiopia în 2005.

Sistemul de adopţii din Etiopia este deja pus sub semnul întrebării de organizaţii de apărare a drepturilor omului, care îl consideră vulnerabil la abuzurile traficanţilor de persoane, care văd în adopţiile internaţionale o afacere profitabilă.

În urmă cu doi ani, Danemarca a stopat adopţiile din această ţară est-africană.