DISTRIBUIȚI
TheHill

Pandemia de coronavirus la nivel global nu va descuraja Etiopia în misiunea sa de a planta 5 miliarde de copaci până la sfârşitul lunii iulie, a declarat vineri premierul Abiy Ahmed, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, relatează dpa, scrie agerpres.

„În pofida #COVID19, suntem hotărâţi să plantăm cei 5 miliarde de copaci aşa cum am prevăzut”, a scris Abiy Ahmed pe contul său oficial de Twitter, adăugând că există un plan al modului în care fiecare gospodărie „va planta un copac”.


Citește și : Un oraș din zona arctică a Rusiei a fost pus sub carantină

Premierul etiopian a declarat pe Facebook că acest plan face parte dintr-un obiectiv mai larg al ţării africane de a planta 20 de miliarde de copaci pe o perioadă de patru ani.

Anul trecut, Etiopia a lansat provocarea anuală Green Legacy, în urma căreia 354 de milioane de puieţi au fost plantaţi în cursul a 12 ore. Potrivit Ministerului Agriculturii, circa 84% dintre aceşti puieţi au crescut.

„Peste 20 de milioane de persoane au fost mobilizate în toată ţara în primul nostru angajament de plantare în masă”, a spus vineri Abiy, adăugând că 4 miliarde de puieţi au fost plantaţi anul trecut.

Citește și : Rodrigo Duterte continuă războiul cu traficanții de droguri: ‘VĂ OMOR!’

Potrivit ONU, problema mediului a devenit o chestiune cheie în Etiopia din ultimii ani.

„Principalele probleme de mediu cu care se confruntă ţara sunt degradarea terenurilor, eroziunea solului, defrişarea, pierderea biodiversităţii, deşertificarea, seceta recurentă, inundaţiile şi poluarea apei şi a aerului”, a afirmat ONU.