DISTRIBUIȚI
Twitter

Liderii Etiopiei și Eritreei au semnat luni o declarație comună conform căreia „starea de război care a existat între cele două țări a ajuns la final”, a declarat ministrul Informațiilor din Eritreea, Yemane Gebre Meskel, relatează BBC, potrivit mediafax.

Acordul a fost semnat luni în Asmara, capitala Eritreei, de către prim-ministrul Etiopiei Abiy Ahmed și președintele din Eritreea, Isaias Afkwerki, la o zi după summitul istoric dintre cele două țări.


Citește și: Budapesta critică dur România: ‘Justiția se află într-o etapă stalinistă’

Tensiunile dintre cele două țări au fost amplificate în ultimii 30 de ani, după conflictul din 1989-1999 în ceea ce privește granița dintre cele două state, care nu s-a concluzionat până acum în vreun acord.

Cele două state au decis de asemenea să restabilească relațiile diplomatice și comerciale. Liderii au decis luni „începerea unei noi ere de pace și prietenie”, a menționat ministrul Informațiilor într-o postare pe Twitter.

Etiopia și Eritreea vor relua zborurile între cele două țări, vor redeschide ambasadele și vor deschide mai multe porturi comune. Aceste decizii reprezintă cea mai concretă formă de apropiere între cele două țări din ultimii 30 de ani.

Citește și: Femeia contaminată cu Noviciok în UK a murit

Citește și: Lovitură grea primită de guvernul May: Ministrul pentru Brexit a demisionat!