DISTRIBUIȚI
Twitter

Estul Chinei a fost lovit duminică de rafale de vânt aduse de taifunul In-Fa, care a atins zona de uscat în provincia Zhejiang, într-o perioadă în care mare parte din ţară încearcă să îşi revină după pagubele provocate de inundaţiile devastatoare din urmă cu câteva zile, relatează AFP, potrivit agerpres

Taifunul In-Fa, care a atins zona de uscat în Zhejiang duminică după-amiază, este însoţit de viteze ale vântului de până la 38 de metri pe secundă în zona sa centrală, conform sediului provincial pentru controlul inundaţiilor.


Citește și : ‘Efect Draghi’: un adevărat boom de rezervări la vaccinare, în Italia

Traficul aerian, feroviar şi maritim a fost întrerupt pe o porţiune a coastei de est înainte ca furtuna tropicală să atingă zona de uscat, în apropiere de Ningbo şi Shanghai, două dintre cele mai mari porturi ale lumii.

În Shanghai, cel mai mare oraş din China, toate zborurile au fost suspendate pe cele două aeroporturi internaţionale, la fel ca şi zeci de curse feroviare şi activităţi maritime.

Unele parcuri de distracţii, precum Shanghai Disneyland, au fost închise.

Locuitorii au fost sfătuiţi să evite activităţile în aer liber.

Spre vest, în provincia Henan, unde inundaţii de proporţii istorice au provocat moartea a cel puţin 58 de persoane în această săptămână, autorităţile continuă acţiunile de îndepărtare a epavelor maşinilor luate de ape şi a resturilor care împiedică traficul rutier.

Intemperiile au afectat milioane de persoane, unii locuitori rămânând izolaţi, fără hrană sau apă potabilă, timp de mai multe zile, alţii fiind salvaţi cu ajutorul cupelor de buldozer.

Peste 495.000 de persoane au fost evacuate, potrivit autorităţilor guvernamentale din Henan, iar daunele se ridică la miliarde de euro.

Citește și : SUA condamnă atacurile talibanilor împotriva foştilor translatori afgani

Potrivit agenţiei de meteorologie din China, taifunul va pierde din intensitate după atingerea zonei de uscat. Furtuna va provoca, însă, ploi abundente timp de câteva zile în estul Chinei, inclusiv în zonele afectate de inundaţii, conform prognozelor.

„Este necesar să fim extrem de vigilenţi şi să prevenim dezastrele care pot fi cauzate de precipitaţii extreme”, provocate de taifunul In-Fa, a transmis duminică agenţia de meteorologie.

In-Fa este al şaselea taifun din acest an, potrivit Xinhua.