DISTRIBUIȚI
montrealgazette.com

Căderi masive de zăpadă au paralizat miercuri estul Canadei, conducând la închiderea a zeci de şcoli şi anularea a sute de zboruri, relatează AFP, scrie Agerpres.

Fulgii au căzut încontinuu de marţi după-amiază şi mai mult de 30 de centimetri de zăpadă a acoperit străzile oraşului Montreal în dimineaţa zilei de miercuri, potrivit serviciilor de meteorologie.


Citește și : 13,5 milioane de afgani suferă din cauza insecurităţii alimentare severe (UNAMA)

Până miercuri noaptea, metropola din provincia Quebec ar urma să fie acoperită de 35-40 de cm de zăpadă, acesta fiind până acum cea mai puternică furtună înregistrată în această iarnă în estul Canadei

Pe măsură ce depresiunea se îndrepta spre litoral, vizibilitatea a devenit aproape zero în estul Quebec-ului şi în provincia de coastă New Brunswick, din cauza rafalelor de vânt puternice.

Până în prezent, niciun accident grav nu s-a produs în pofida zecilor de cazuri în care autoturisme au derapat.

La Montreal, metropolă cu aproximativ patru milioane de locuitori, toate şcolile au fost închise, la fel şi toate universităţile, o măsură rară. Decizii similare au fost luate în Ottawa, în capitala Quebec, la Moncton şi Halifax.

Citește și : Moscova, acoperită de zăpadă; zeci de zboruri au fost anulate

În Toronto, lovit marţi de această furtună, şcolile au fost redeschise miercuri.

Câteva sute de zboruri au fost anulate la Toronto, Montreal, Ottawa, Quebec şi Moncton, iar traficul aerian se desfăşoară cu intermitenţe pe aceste aeroporturi.