DISTRIBUIȚI
vox

Escorta belarusă Nastia Rybka, reţinută o scurtă perioadă de timp la Moscova şi eliberată, care a promis dezvăluiri despre rolul Rusiei în alegerile americane, ”nu a comis vreo infracţiune”, a dat asigurări avocatul său într-o conferinţă de presă haotică, relatează AFP, scrie news.ro .

Arestată săptămâna trecută pe când se afla în tranzit în Moscova, tânăra a fost eliberată, spre surpriza generală, de către justiţie, marţi, însă i s-a impus o interdicţie de a părăsi teritoriul rus.


Citește și : Cel puţin 16 oameni au murit în protestele din Venezuela – VIDEO

Nastia Rybka, pe numele său adevărat Anastasia Vaşukevici, urma să apară miercuri în faţa presei, însă nu a făcut-o în conferinţa de presă organizată de avocatul său, Dmitri Zaţarinski. Acesta a înfruntat presa singur, dând asigurări că femeia ”nu a comis vreo infracţiune”.

Părând depăşit de evenimente, el a dat asigurări că ”în zilele care urmează, ea nu se va duce nicăieri. Avem nevoie să rezolvăm problemele anchetei”.

Anastasia Vaşukevici a fost arestată săptămâna trecută la întoarcerea din Tailanda, de unde a fost expulzată după ce a ispăşit un an de închisoare din cauză că a susţinut cursuri de ”formare sexuală”.

În Rusia ea este acuzată de ”incitare la prostituţie” îmrepună cu Aleksandr Kirilov, un bărbat care se prezintă drept „coach sexual”, şi el expulzat din Thailanda.

Anastasia Vaşukevici s-a făcut cunoscută mai ales după ce a afirmat că este amestecată într-un scandal politic cu privire la magnatul rus al aluminiului Oleg Deripaska, un apropiat al fostului director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort.

Ea a publicat înregistrări video în care pare să apară oligarhul, pe un iaht, vorbind cu un oficial rus de rang înalt.

Tânăra a spus că se află în posesia unor ”piese de puzzle lipsă” cu privire la ajutorul pe care Kremlinul l-a acordat lui Donald Trump în timpul campaniei din 2016, însă a spus că vrea să-i ceară scuze lui Deripaska, în cadrul singurei audieri în faţa unui judecător rus.

Citește și : Rusia avertizează SUA să nu intervină militar în Venezuela

Magnatul a depus plângere contra belarusei cu privire la ”încălcarea vieţii private”.

Avocatul său Aleksei Melnikov a dat asigurări miercuri, citat de agenţia RIA Novosti, că Oleg Deripaska vrea ca Kirilov şi Vaşukevici să fie obligaţi să plătească o amendă în valoare de un milion de ruble (13.275 de euro) la plata căreia au fost condamnaţi.