DISTRIBUIȚI
Medium

Eric Trump, fiul lui Donald Trump cel mai implicat în afacerile tatălui său, va trebui să depună mărturie sub jurământ la 7 octombrie într-o anchetă privind activele imobiliare ale Trump Organization, fără a mai aştepta alegerile prezidenţiale din noiembrie, aşa cum solicita, a decis miercuri un judecător din New York, transmite AFP, potrivit agerpres.

Procurorul democrat al statului New York care a deschis această anchetă, Letitia James, cere din mai să-l poată audia pe Eric Trump, devenit principalul responsabil al holdingului Trump Organization, după plecarea tatălui său la Casa Albă în ianuarie 2017.


Citeşte şi: Trump bagă râcă în familia prinţului Harry: ‘Îi doresc mult curaj, va avea nevoie!’

Deşi Eric Trump a dat asigurări că este pregătit să ‘coopereze cu ancheta’, avocaţii săi au cerut recent amânarea audierii până după scrutinul prezidenţial de la 3 noiembrie, invocând agenda foarte încărcată a clientului lor, foarte implicat în campania tatălui său.

Procurorul a contestat cererea şi a solicitat ca Trump Organization să fie constrânsă să furnizeze documente referitoare la mai multe bunuri imobiliare ale familiei, printre care o clădire situată pe Wall Street şi Trump International Hotel din Chicago.

Miercuri, judecătorul Arthur Engoron i-a dat câştig de cauză, apreciind că scuzele invocate de Eric Trump sunt ‘neconvingătoare’ şi că nici el, nici procurorul nu sunt ‘legaţi de calendarul unor alegeri naţionale’.

Această anchetă este unul din multele fronturi judiciare care îi privesc pe Donald Trump şi familia sa.

Letitia James a precizat că a deschis această anchetă în 2019 după ce fostul avocat personal al lui Donald Trump, Michael Cohen – condamnat între timp – a depus mărturie în Congres că magnatul şi-a sub- sau supraevaluat anumite bunuri imobiliare pentru a obţine împrumuturi sau reduceri de impozite.

Citeşte şi: Ecuador a dat ordin pentru ARESTAREA fostului preşedinte

Într-o altă anchetă, Donald Trump a fost somat de un alt procuror democrat, Cyrus Vance din Manhattan, să furnizeze arhivele contabile pe 8 ani.

În ciuda unei decizii defavorabile preşedintelui, dată de Curtea Supremă în iulie, avocaţii săi continuă să lupte în justiţie pentru a evita remiterea acestor documente, iar dosarul ar putea ajunge din nou la Curtea Supremă federală.