DISTRIBUIȚI
Radio Free Europe

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri că s-ar putea deplasa la Moscova pe viitor, după ce a anunţat o vizită în Ucraina la începutul lui februarie pentru a încerca să aplaneze tensiunile între Kiev şi Moscova, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Am o vizită prevăzută în Ucraina. Între timp, este posibil să discut cu Putin la telefon sau să efectuez o vizită la Moscova”, a declarat el presei.


Citeşte şi: Marea Britanie intenționează să renunțe la legea de autoizolare COVID-19 – Black News

„Putem servi ca mediator pentru ca pacea să prevaleze între Rusia şi Ucraina”, a adăugat el.

Rusia a respins totuşi precedentele oferte de mediere din partea Ankarei din cauza tensiunilor suscitate de vânzările de drone turceşti Ucrainei.

Turcia a refuzat, de altfel, să recunoască anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea în 2014.

Citeşte şi: Patru belaruşi sunt INCULPAŢI la New York în cazul avionului deturnat – Black News

Zeci de mii de soldaţi ruşi sunt desfăşuraţi de săptămâni la frontiera ucraineană, provocând temeri privind o incursiune militară rusă.

Kremlinul neagă orice intenţii belicoase dar condiţionează o detensionare a situaţiei de tratate care să garanteze că NATO nu se va extinde şi o retragere de facto a Alianţei Nord-Atlantice din Europa de Est. Inacceptabil, afirmă occidentalii, care ameninţă Rusia cu sancţiuni distructive în caz de atac împotriva Ucrainei.