DISTRIBUIȚI

Crește tensiunea între Turcia și Grecia provocată de disputa privind exploatarea resurselor energetice din Marea Mediterană. Ziarul german Die Welt a afirmat că preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dorit să provoace un incident militar cu Grecia în estul Mediteranei, transmite și mediafax.

Jurnaliștii de la ziarul Die Welt au scris marţi că preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dorit să provoace un incident militar cu Grecia, în estul Mediteranei, pentru a-şi asigura supravieţuirea politică.


Citeşte şi: Trump demontează zvonurile privind starea sa de sănătate: Fake News!

Germanii susțin că Erdogan le-a cerut generalilor turci să scufunde o navă sau un avion din Grecia. În acest scenariu, Erdogan ar fi vrut să nu existe victime, atacatorii urmând să se asigure că provoacă doar pagube materiale și lasă timp echipajului atacat să se salveze.

Vezi şi: Ruşii au testat cea mai mare bombă nucleară – VIDEO

Jurnaliștii germani mai spun că ambele variante au fost respinse de generalii turci. Subiectul prezentat de publicaţia germană se înscrie în cadrul conflictelor din ce în ce mai acute dintre Turcia şi Grecia, potenţate în ultima perioadă de exploatarea resurselor energetice din Marea Mediterană.