DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, vrea să lanseze o platformă de cooperare în regiunea Caucaz, semnalând că Armenia ar fi bine-venită în organizaţie dacă Administraţia de la Erevan ia „măsuri pozitive”, potrivit agenţiei Reuters, scrie mediafax.

Recep Tayyip Erdogan a efectuat o vizită în Azerbaidjan, ţară pe care a susţinut-o în recentul conflict militar cu Armenia pentru controlul asupra regiunii separatiste Nagorno-Karabah.


Citește și : BoJo s-a întors supărat de la Bruxelles: Este foarte posibil să NU avem un acord!

Prezent la o paradă militară organizată în Baku, Recep Tayyip Erdogan a cerut schimbarea Administraţiei de la Erevan, dar a oferit posibilitatea aderării Armeniei la un grup regional de cooperare şi redeschiderea frontierelor.

La finalul vizitei, Recep Tayyip Erdogan a declarat în avion că platforma regională de cooperare se adresează Turciei, Rusiei, Azerbaidjanului, Georgiei, Iranului şi Armeniei. „Ar fi o oportunitate de câştiguri reciproce”, a subliniat Erdogan, conform postului NTV, precizând că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este încântat de idee.

Citește și : Norvegia amenință că își ÎNCHIDE apele pentru pescadoarele UE și britanice

„Dacă Armenia se alătură acestui proces şi ia măsuri pozitive, poate fi deschisă o nouă pagină în relaţiile dintre Turcia şi Armenia. Atât timp cât vor apărea oportunităţi, nu există niciun dubiu că vor creşte semnificativ şi câştigurile Armeniei. Armenia ar avea de câştigat cel mai mult. Dacă Armenia dezvoltă pozitiv acest proces, vom redeschide frontierele cu Armenia. Singura noastră preocupare este să contribuim la pacea regională”, a afirmat Recep Erdogan.