DISTRIBUIȚI

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se va deplasa săptămâna aceasta în Zambia şi Africa de Sud, unde urmează să aibă loc un summit al celor cinci ţări membre ale Brics (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud), a anunţat duminică preşedinţia turcă, relatează AFP, potrivit agerpres.

Turcia nu face parte din acest grup care reuneşte principalele economii emergente, dar trebuie să participe la summit-ul care va avea loc la Johannesburg în calitatea sa de preşedinte actual al Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI), a precizat preşedinţia.


Citește și : Rouhani : Domnule Trump, nu te juca cu coada leului, vei regreta

Erdogan, care se va afla în Africa de Sud între 25 şi 27 iulie, ar urma de asemenea să se întâlnească cu omologul său rus Vladimir Putin, în marja summit-ului. El se va deplasa la 28 iulie în Zambia, unde va efectua prima vizită a unui şef de stat turc, a declarat preşedinţia.

Preşedintele turc a făcut prelungirea prezenţei turceşti în Africa una dintre priorităţile politicii sale externe. De la alegerea sa la conducerea ţării, în 2014, Erdogan a vizitat 20 de ţări africane.

Citește și : Luare de ostatici într-un magazin din SUA. O femeie a fost împușcată mortal

Această deplasare va fi prima în Africa a preşedintelui turc de la realegerea sa la 24 iunie pentru un al doilea mandat cu puteri sporite.