DISTRIBUIȚI

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 17-18 octombrie, anunţă ambasadorul turc la Chişinău, Gürol Sökmensüer, citat de Unimedia, potrivit mediafax.

Ambasadorul Gürol Sökmensüer a făcut acest anunţ după întrevederea pe care a avut-o cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.


Citește și : China anunţă nu poate continua negocierile comerciale din cauza „ameninţărilor şi presiunilor” SUA

Recep Tayyip Erdogan va participa la evenimente organizate la Chișinău și în Găgăuzia. „Această vizită va fi organizată la cel mai înalt nivel și va contribui la consolidarea, aprofundarea și extinderea relațiilor de colaborare dintre statele noastre în toate domeniile de interes comun”, a transmis Igor Dodon într-un mesaj postat pe Facebook.

Recent, autorităţile moldovene au expulzat profesori turci acuzaţi de „activităţi teroriste” din cauza legăturilor cu clericul musulman turc Fethullah Gulen, aflat în SUA, acuzat de Turcia de organizarea complotului militar din 2016.

Citește și : ONU a deschis o anchetă privind un posibil bombardament american asupra civililor în nord-estul Afganistanului