DISTRIBUIȚI
Reuters

Turcia este pregătită să acţioneze ca mediator între Ucraina şi Rusia, a afirmat luni preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, în contextul temerilor Kievului privind o intervenţie militară rusă, informează agenţia Reuters , informează mediafax.

„Fie în calitatea de mediator sau prin discuţii directe despre probleme, prin aceste conversaţii cu Ucraina şi cu preşedintele Vladimir Putin, vrem să fim parte a soluţiei la aceste probleme”, a declarat Recep Tayyip Erdogan, citat de agenţia Reuters.


Citește și : Prinţul Charles a plecat în Barbados

Preşedinţia Rusiei a refuzat să facă vreun comentariu referitor la propunerea lui Recep Tayyip Erdogan.

Administraţia de la Kiev susţine că Rusia a mobilizat 92.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei. Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat, vineri, că Rusia pregăteşte o tentativă de lovitură de stat sau o intervenţie militară în Ucraina la începutul lunii decembrie, afirmând că Administraţia de la Kiev a luat măsuri de apărare.

Administraţia Vladimir Putin a dat asigurări că Rusia nu pregăteşte niciun complot în Ucraina. Rusia a argumentat că poate mobiliza militari oriunde doreşte pe propriul teritoriu.

Citește și : CUTREMUR puternic în largul Japoniei

Relaţiile dintre Rusia şi Occident s-au deteriorat după anexarea regiunii ucrainene Crimeea, în 2014, şi din cauza susţinerii oferite de Moscova insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei.