DISTRIBUIȚI
AP

Turcia așteaptă măsuri concrete din partea Suediei cu privire la terorism, spune Erdogan. Mai mult, Erdogan a spus că ar trebui să fie ridicat embargoul asupra exporturilor de arme impus Turciei după incursiunea sa în Siria în 2019, informează mediafax.

Președintele turc Tayyip Erdogan i-a spus sâmbătă premierului suedez Magdalena Andersson că Ankara așteaptă pași concreți în ceea ce privește preocupările sale legate de organizațiile teroriste, relatează Anadolu, citată de Reuters.


Citește și :  Doi opozanţi în exil ai lui Putin desemnaţi ‘agenţi ai străinătăţii’

În cadrul unei convorbiri telefonice, Erdogan a spus că ar trebui să fie ridicat embargoul asupra exporturilor de arme impus Turciei după incursiunea sa în Siria în 2019.

Finlanda și Suedia au depus miercuri cererea oficială de aderare la NATO, după invazia Rusiei din 24 februarie în Ucraina.

Turcia i-a surprins săptămâna trecută pe aliații din NATO prin obiecțiile sale față de aderarea celor două țări, dar liderii occidentali și-au exprimat încrederea că obiecțiile Ankarei nu vor fi un obstacol în calea procesului de aderare la NATO.

Citește și : Germania va livra Ucrainei primele 15 tancuri antiaeriene de tip Gepard în luna iulie

Ankara spune că Suedia și Finlanda adăpostesc persoane legate de gruparea militantă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și adepți ai lui Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că a orchestrat o tentativă de lovitură de stat în 2016.