DISTRIBUIȚI

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri că tensiunile dintre Statele Unite şi Rusia după un presupus atac chimic în Siria ‘par să se reducă’, relatează AFP, conform agerpres.

‘Dorim ca Statele Unite, Rusia şi toate forţele coaliţiei să dea dovadă de sensibilitate şi, în prezent, (…) climatul tensionat pare să se reducă’, a declarat Erdogan.


Citește și : Cinci persoane au fost arestate în Franţa şi Spania pentru uciderea unui traficant de droguri român în 2013

‘Discuţiile noastre continuă’ în legătură cu situaţia din Siria, a adăugat el.

Şeful statului turc a discutat în ultimele zile cu omologii săi rus, Vladimir Putin, şi american, Donald Trump, în momentul în care tensiunile dintre Washington şi Moscova au atins un nivel îngrijorător după ameninţările privind atacuri iminente ale SUA în Siria.

Turcia este unul dintre aliaţii Statelor Unite în cadrul NATO şi cooperează îndeaproape cu Rusia în dosarul sirian, deşi Ankara îi sprijină pe rebeli, în timp ce Moscova sprijină regimul de la Damasc.

Zeci de persoane au fost ucise sâmbătă într-un presupus atac chimic asupra oraşului rebel Douma, în Ghouta Orientală, potrivit organizaţiei Căştile Albe şi ONG-ului Syrian American Medical Society.

Citește și : Maas: Uniunea Europeană trebuie să pună o presiune mai mare pe Rusia

Atacul a provocat un val de indignare la nivel internaţional, mai multe state occidentale acuzând regimul de la Damasc, care neagă ferm că ar fi utilizat arme chimice.

Erdogan a declarat în repetate rânduri în ultimele zile că utilizarea armelor chimice nu poate rămâne nepedepsită, însă a subliniat vineri că nu trebuie ignorate nici atacurile cu arme convenţionale.