DISTRIBUIȚI
Reuters

SUA lucrează împotriva intereselor Turciei, Iranului şi poate chiar ale Rusiei în nordul Siriei, unde trimit provizii militare către o zonă controlată de forţe dominate de kurzi, a declarat marţi preşedintele Recep Tayyip Erdogan, citat de Reuters, potrivit agerpres.

‘Deşi SUA afirmă că trimit 5.000 de camioane şi 2.000 de avioane cu arme pentru lupta împotriva Statului Islamic, noi nu credem aceasta’, a afirmat Erdogan în faţa membrilor Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) în parlament.


Citeşte şi: Bursele din toată lumea se prăbuşesc după şocul înregistrat pe Wall Street. Bucureştiul a deschis ziua pe roşu

‘Aceasta înseamnă că aveţi planuri împotriva Turciei şi Iranului şi poate şi a Rusiei’, a spus Erdogan, cerând din nou ca trupele americane să se retragă din oraşul sirian Manbij.

Erdogan a afirmat de asemenea că Turcia nu va cumpăra sisteme străine de apărare, software sau produse din străinătate cu excepţia cazurilor de urgenţă şi a promis că vor fi elaborate proiecte şi sisteme militare pe plan intern.

Turcia este pregătită să coopereze cu firme străine în domeniul apărării care acceptă condiţiile Ankarei, dar aceasta nu va conduce la achiziţii de sisteme deja realizate, a precizat preşedintele turc. 

Citeşte şi: Singurul condamnat pentru atacurile din 9/11 îl dă în judecată pe Donald Trump