DISTRIBUIȚI

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua o vizită în Ucraina „în următoarele săptămâni” pentru a încerca să atenueze tensiunile tot mai mari dintre Kiev şi Moscova, a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce, citat miercuri de France Presse, potrivit agerpres.

„Preşedintele Erdogan se va duce în Ucraina pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, dar vom rămâne în contact strâns cu ruşii pentru a evita orice acţiune militară ale cărei consecinţe ar fi grave şi ireversibile”, a declarat marţi seară Ibrahim Kalin, în timpul unei mese rotunde online.


Citeşte şi: Germania sare de 100.000 de infectări zilnice pentru prima dată de la începutul pandemiei – Black News

Erdogan i-a invitat de asemenea pe preşedinţii ucrainean şi rus în Turcia „pentru a-şi rezolva diferendele la o întâlnire”, a adăugat Kalin.

„Turcia este pregătită să joace orice rol pentru a calma tensiunile. Facem asta ca prieten atât al Rusiei, cât şi al Ucrainei şi ca un aliat al NATO”, a spus el.

Citeşte şi:Începe NEBUNIA! O canadiană devine prima pacientă din lume diagnosticată cu ‘schimbări climatice’ – Black News

Ankara şi-a atras mânia din partea Moscovei furnizând drone Kievului şi refuzând să recunoască anexarea Crimeii de către Rusia în 2014, aminteşte AFP.

Rusia a respins deja ofertele de mediere din partea Turciei din cauza tensiunilor provocate de vânzarea de drone turceşti Ucrainei.