DISTRIBUIȚI
AP

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a apreciat ca fiind nepotrivită propunerea Statelor Unite conform căreia Turcia ar trebui să renunțe la achiziționarea sistemelor de apărare antibalistică S-400 de la vecinii ruși, conform postului local NTV, citat de agenția Reuters, potrivit mediafax.

Conform declarației liderului de la Ankara, propunerea Washingtonului ar încălca drepturile care derivă din suveranitatea statului turc, nefiind astfel potrivită. Declarația lui Erdogan răspunde îndemnului transmis miercuri de președintele american Donald Trump pentru renunțarea la achiziția sistemelor de apărare din Rusia.


Citește și : Ursula von der Leyen ignoră mofturile britanicilor şi INSISTĂ pentru învestirea CE pe 1 decembrie

Potrivit acelorași declarații, transmise de șeful de stat turc, în urma reuniunii cu omologul său american, acesta ar fi abordat problema proiectului privind avioanele de luptă F-35 într-o notă mai pozitivă.

Președintele american Donald Trump s-a întâlnit miercuri la Washington cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru a soluționa situația de criză care marchează relațiile bilaterale dintre cele două state, fără a ajunge la un rezultat concret. Statele Unite susțin că decizia Ankarei de a cumpăra sistemele rusești de apărare nu este compatibilă cu direcția de apărare a NATO și reprezintă o amenințare la adresa proiectului americanilor de a dezvolta avioanele de luptă Lockheed Martin F-35.

Citește și : Deval Patrick, un alt democrat care vrea să-i ia locul lui Trump la Casa Albă