DISTRIBUIȚI
Nasdaq
Turkish President Tayyip Erdogan speaks during the groundbreaking ceremony of the Mor Efrem Syriac Orthodox Church in Istanbul, Turkey, August 3, 2019. REUTERS/Murad Sezer

Președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan, a declarat vineri că ofensiva din nord-estul Siriei va fi reluată mai devreme dacă acordul de încetare a focului, negociat cu Statele Unite, nu va fi aplicat în mod integral, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

În cadrul aceleiași declarații, liderul de la Ankara a reiterat că intrarea forțelor siriene, sprijinite de cele ruse, pe teritoriile eliberate de prezența combatanţilor YPG (Unităţile Populare de Apărare) nu reprezintă o problemă pentru Turcia întrucât aceasta nu plănuiește să stea pe teritoriile siriene aflate în prezent sub controlul ei.


Citește și : Ken Loach: Brexitul distrage atenția oamenilor de la problemele reale

Erdogan a reamintit discuția telefonică dintre acesta și omologul său american, Donald Trump, prin intermediul căreia președintele american a fost informat de ofensiva turcă, cu trei zile înaintea începerii acesteia.

Șeful de stat de la Ankara a mai adăugat că „ceea ce este necesar va fi făcut, la timpul potrivit”, în legătură cu scrisoarea primită din partea președintelui Trump prin care acesta l-a îndemnat pe Erdogan să „nu fie nesăbuit”. Președintele turc a aruncat la gunoi scrisoarea omologului său american, Donald Trump, în care liderul de la Casa Alba afirma că va distruge economia Turciei ca urmare a ofensivei Ankarei în Siria.