DISTRIBUIȚI
hurriyetdailynews.com

Înaltul Consiliu Electoral (YSK) din Turcia va renumăra voturile în opt districte din Istanbul ca urmare a unor contestaţii, a declarat miercuri directorul YSK, Sadi Guven, după ce Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a contestat rezultatele alegerilor locale, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Partidul Republican al Poporului (CHP, de opoziţie), care a obţinut o victorie strânsă în faţa AKP, conform unor rezultate iniţiale, a cerut renumărarea voturilor, determinând YSK să înceteze numărarea marţi după-amiază.


Citeşte şi: Contestat în stradă şi părăsit de armată, Abdelaziz Bouteflika A DEMISIONAT!

Guven a afirmat că renumărarea s-ar concentra mai mult pe voturile nevalabile, adăugând că aceasta nu este o decizie fără precedent.

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) a decis să depună contestaţie la rezultatele alegerilor locale în toate cele 39 de districte din Istanbul, după ce luni a anunţat că va contesta rezultatele alegerilor din Ankara, unde candidatul opoziţiei s-a situat de asemenea pe primul loc, a relatat marţi cotidianul Hurriyet, citat de Reuters.

Citeşte şi: India cumpără elicoptere antisubmarin din SUA

Candidaţii AKP, formaţiunea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, s-au situat pe locul secund atât în capitală, cât şi la Istanbul.