DISTRIBUIȚI

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atacat miercuri seara pe principalul său contracandidat, Kemal Kilicdaroglu, pentru o întâlnire cu Partidul Democratic al Poporului (HDP), susţinător al kurzilor, transmite dpa, potrivit agerpres.

Erdogan a susţinut că Kilicdaroglu a încheiat un parteneriat cu HDP, iar această formaţiune este instrumentul parlamentar al unei „organizaţii teroriste”, relatează joi agenţia de presă Anadolu, preluată de dpa.


Citește și : CUTREMUR puternic în Turcia

Nu este prima dată când preşedintele acuză HDP că este legat de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis pe motiv că este o organizaţie teroristă, deşi HDP neagă orice asociere cu PKK.

În perspectiva alegerilor prezidenţiale şi parlamentare din 14 mai, autorităţile turce au ameninţat că a vor interzice HDP.

Kilicdaroglu candidează din partea a şase partide de opoziţie, printre care nu se numără şi HDP. Partidul nu şi-a desemnat însă un candidat propriu, chiar dacă nu îl susţine explicit pe contracandidatul lui Erdogan; observatorii apreciază că este vorba de o susţinere tacită, iar electoratul HPP ar putea decide rezultatul alegerilor.

Erdogan a descris HDP drept un „partener secret” al celor şase partide din alianţa lui Kilicdaroglu.

Citește și : Antony Blinken pledează pentru revenirea Statelor Unite în cadrul UNESCO

Conform sondajelor de opinie, actualul şef al statului, în vârstă de 69 de ani, aflat la putere de două decenii, se confruntă cu dificultăţi în cursa pentru realegere.