DISTRIBUIȚI
Bild.de

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat un atac personal împotriva ministrului german de externe Heiko Maas după decizia Berlinului de a restricţiona exporturile de arme către Turcia ca răspuns la operaţiunea militară a acesteia în nordul Siriei, relatează DPA, potrivit agerpres.

„Vine ministrul german de externe – un om care nu îşi cunoaşte limitările – şi spune că nu vor vinde niciun fel de arme Turciei. Suntem terminaţi”, a spus ironic Erdogan marţi.


Citește și : Parlamentul European amână votul pentru validarea viitoarei Comisii Europene

El a insistat că Maas şi Germania vor avea în cele din urmă de pierdut, conform unor comentarii preluate de mass-media turce.

Erdogan a stat de vorbă cu jurnaliştii în avionul cu care s-a întors dintr-o vizită oficială în Azerbaidjan.

El l-a acuzat pe Maas că este lipsit de experienţă şi nu cunoaşte politică.

„Dacă ai înţelege ceva din politică, nu ai vorbi aşa”, a declarat Erdogan.

Restricţionarea exporturilor de arme către Turcia este singura acţiune punitivă adoptată de Germania de când Ankara şi-a lansat ofensiva împotriva miliţiilor kurde din Siria la 9 octombrie.

Interdicţia afectează doar acele arme care ar putea fi folosite în conflict, în timp ce comerţul cu alte arme va continua. Permisele de export emise deja nu vor fi retrase.

Citește și : Un nou val de arestări în Turcia – 186 de persoane au fost acuzate de ‘propagandă teroristă’ împotriva ofensivei din Siria

Şeful social-democraţilor (SPD) din parlamentul german, Rolf Muetzenich, a declarat miercuri că atacul lui Erdogan împotriva lui Maas, membru al SPD, este „complet inacceptabil”.

Erdogan a depăşit limita printr-un astfel de atac împotriva lui Maas, a declarat Muetzenich pentru DPA.

„Insultele, inclusiv defăimarea personală, otrăvesc relaţiile şi aşa tensionate dintre ţările noastre”, a mai spus el.