DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat marţi la telefon cu omologul său francez, Emmanuel Macron, despre operaţiunea militară turcă în regiunea Afrin din Siria, informează Reuters, din surse din cadrul preşedinţiei de la Ankara. Potrivit acestora, Erdogan a dat asigurări că s-au luat toate măsurile pentru a proteja civilii, iar cei doi şefi de stat au convenit să comunice frecvent pentru rezolvarea crizei din Siria.

Într-un comunicat citat de AFP, preşedinţia franceză a afirmat că Macron, „ţinând cont de imperativele de securitate ale Turciei”, i-a făcut cunoscută lui Erdogan „preocuparea provocată de intervenţia militară lansată sâmbătă” în regiunea Afrin, potrivit agerpres .


Reuters anunţă că Erdogan a discutat marţi despre intervenţia militară împotriva miliţiilor kurde din Siria şi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, iar surse de la Casa Albă au anunţat că şeful statului turc urmează să fie sunat şi de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, pentru un dialog pe aceeaşi temă.

Citește și : Peste 5000 de persoane au fost strămutate din Afrin de la începerea ofensivei Turciei împotriva YPG (ONU)