DISTRIBUIȚI
afp

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut sâmbătă să se pună capăt evenimentelor „îngrijorătoare” din regiunea Donbas, din estul Ucrainei, după o întrevedere la Istanbul cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, şi a adăugat că ţara sa este gata să ofere ajutorul necesar, transmite Reuters, potrivit agerpres.  

Erdogan şi Zelenski au purtat convorbiri sâmbătă la Istanbul, pe fondul tensiunilor dintre Kiev şi Moscova pe tema conflictului din Donbas.


Citește și: UPDATE: DOLIU în UK! Prinţul Philip A MURIT la 99 de ani!

Într-o conferinţă de presă comună cu omologul său ucrainean, Erdogan şi-a exprimat speranţa ca acest conflict să fie soluţionat pe cale paşnică, prin dialog pe baza tradiţiei diplomatice, în conformitate cu dreptul internaţional şi cu integritatea teritorială a Ucrainei.

La rândul său, Zelenski a apreciat că poziţiile diplomatice ale Kievului şi Ankarei coincid în privinţa ameninţărilor din regiunea Mării Negre şi a răspunsului la aceste ameninţări.

Zelenski a adăugat că l-a informat pe Erdogan „în detaliu” pe tema situaţiei din regiunea Donbas.

Citește și: Republica Moldova va cumpăra 400.000 de doze de vaccin chinezesc Sinovac

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat vineri Kievul de ”acţiuni provocatoare periculoase” în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, într-o convorbire telefonică avută cu omologul său turc.

Violenţele s-au intensificat între trupele ucrainene şi separatiştii pro-ruşi din regiunea Donbas.