DISTRIBUIȚI
afp

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat miercuri un set de măsuri în valoare de 100 miliarde lire (15,4 miliarde de dolari) destinat susţinerii economiei Turciei în contextul crizei coronavirusului, informează AFP, scrie agerpres.

Printre măsurile anunţate de Erdogan se numără reducerea impozitelor pentru companii, ajutoare financiare pentru gospodăriile cu venituri reduse, pensionari şi persoanele în vârstă. De asemenea, TVA pentru transporturile aeriene a fost redus de la 18% până la 1% pentru o perioadă de trei luni, în ideea de a veni în autorul companiei Turkish Airlines, una din cele mai importante companii din Turcia, care în prezent este afectată de anularea zborurilor aeriene, în cadrul măsurilor de limitare a propagării virusului.


Citește și : Turcia închide frontierele terestre cu Grecia şi Bulgaria pentru tranzitul persoanelor

„Niciun virus nu este mai puternic decât Turcia, decât unitatea poporului turc şi decât măsurile pe care le luăm şi le vom lua”, a afirmat Erdogan.

Preşedintele Turciei a făcut şi un apel către populaţie să menţină la minim contactul cu exteriorul. „Niciunul din cetăţenii noştri nu trebuie să iasă din casă sau să intre în contact cu altcineva decât dacă este absolut necesar”, a declarat Erdogan, estimând că această izolare voluntară nu ar urma să depăşească trei săptămâni.

Turcia a adoptat deja o serie de măsuri pentru a limita propagarea virusului Covid-19, care a provocat decesul unei persoane şi peste 100 de bolnavi în această ţară. Şcolile au fost închise şi zborurile cu avionul către 20 de ţări au fost suspendate. Miercuri, Turcia a anunţat închiderea frontierelor terestre cu Grecia şi Bulgaria.

Citește și : Bilanțul epidemiei de coronavirus în Marea Britanie a ajuns la 71 de morți și 2626 de cazuri confirmate