DISTRIBUIȚI
afp

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că 18.000 de migranți au trecut granița spre Europa, după ce țara sa le-a premis să plece, relatează BBC, potrivit mediafax.

Numărul va ajunge la 25.000 până la 30.000 în zilele următoare. Turcia nu mai poate face față numărului mare de oameni care fug din cauza războiului civil din Siria, a spus Erdogan.


Citește și : Noi proteste în Hong Kong. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa sute de manifestanţi

Grecia a anunțat că a blocat mii de migranți să intre „ilegal” din Turcia, forțele de ordine folosind gaze lacrimogene pentru a împrăștia mulțimea.

Decizia lui Erdoğan vine după ce zeci de soldaţi turci au murit în urma unui bombardament în provincia siriană Idlib. Turcia speră să forţeze astfel UE şi NATO să sprijine operaţiunea militară pe care o desfăşoară în Siria, acolo unde au loc dese confruntări cu armata siriană sprijinită de Rusia.

Turcia găzduiește 3,7 milioane de refugiați sirieni, precum și migranți din alte țări, cum ar fi Afganistanul, pe care i-a oprit să plece spre Europa, în cadrul unui înțeelegeri cu UE. Dar Erdogan a acuzat UE că și-a încălcat promisiunile.

Citește și : Starea de urgență, declarată într-un oraș olimpic din Japonia din cauza epidemiei de coronavirus