DISTRIBUIȚI

Pakistanul a lansat luni o campanie care vizează vaccinarea a milioane de copii împotriva poliomielitei, în momentul în care infecţiile cu coronavirus înregistrează o scădere în ţară, au anunţat surse oficiale, relatează dpa, potrivit agerpres.

Campania de cinci zile va viza peste 30 de milioane de copii de sub 5 ani din Pakistan.


Citeşte şi: Liderul Boko Haram S-A SINUCIS – Black News

Circa 223.000 de cadre medicale se vor deplasa în 124 din cele 154 de districte din ţară pentru a administra picăturile orale, urmând protocoalele de siguranţă COVID-19.

Conform statisticilor oficiale, doar un singur caz de poliomielită a fost raportat până acum în acest an în Pakistan.

Pakistanul şi Afganistanul se află printre cele doar câteva ţări din lume unde poliomielita este încă endemică.

Ţara a fost aproape de eliminarea poliomielitei, însă a înregistrat 147 de cazuri în 2019, cel mai mare număr din ultimii cinci ani, pe fondul boicotării vaccinurilor şi al atacurilor asupra angajaţilor sanitari.

Citeşte şi: Doi morţi şi cinci răniţi după explozia unei maşini-capcană în Libia (VIDEO) – Black News

Pakistanul a demarat un program anti-poliomielită în 1994, însă munca angajaţilor sanitari a fost în mod repetat împiedicată de incidente violente lansate de extremişti.

Acţiunea finanţată de ONU pentru vaccinarea copiilor de sub 5 ani se confruntă, de asemenea, cu opoziţia conservatorilor religioşi, care cred că vaccinul, administrat în mai multe doze, are drept scop sterilizarea copiilor musulmani.