DISTRIBUIȚI

Enel SpA a anunţat finalizarea vânzării subsidiarei sale din Rusia, ieşind din această ţară, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Cea mai mare companie europeană de utilităţi şi-a vândut întreaga participaţie deţinută la PJSC Enel Russia firmei Lukoil şi fondului de investiţii Gazprombank-Frezia, pentru aproximativ 137 milioane de euro.


Citește și: Primul turist spaţial din istorie intenţionează să se întoarcă în spaţiu cu SpaceX – Black News

Tranzacţia ar urma să aibă efecte pozitive asupra datoriei nete a Enel de aproximativ 610 milioane de euro şi un impact negativ asupra profitului net raportat de aproximativ 1,3 miliarde de euro.

Efectul contabil de 1,3 miliarde de euro nu va avea niciun impact asupra rezultatelor economice obişnuite, a precizat într-un comunicat Enel.

Citeşte şi: Ungaria şi Gazprom ‘au căzut la pace’ pentru amânarea plăţilor – Black News

În septembrie, preşedintele Vladimir Putin a emis un decret prin care a autorizat Enel să vândă participaţia majoritară deţinută la PJSC Enel Russia.

Enel are în Rusia două parcuri eoliene şi trei centrale electrice pe bază de gaze, iar în martie a anunţat că explorează opţiunile privind aceste active, după invadarea Ucrainei.