DISTRIBUIȚI

Preşedintele francez Emmanuel Macron se va deplasa la Bangkok pe 18 noiembrie pentru summitul anual al Forumului de Cooperare Asia-Pacific (APEC), o regiune devenită prioritară pentru diplomaţia franceză, a informat miercuri Palatul Elysée, transmite AFP, potrivit agerpres.

„Această primă invitaţie adresată unui şef de stat francez de la crearea acestei organizaţii în 1989 reflectă progresele înregistrate de la lansarea unei strategii indo-pacifice în 2018, precum şi potenţialul pentru o nouă cooperare în această regiune care acoperă 93 % din zona economică exclusivă franceză şi unde locuiesc 1,5 milioane dintre compatrioţii noştri, în special în Noua Caledonie, Polinezia Franceză, Wallis-şi-Futuna, Mayotte şi pe insula Reunion”, a declarat preşedinţia franceză pentru AFP.


Citește și: Val de nemulţumiri în UK! Un cercetător britanic primește O ALTĂ bursă din SUA pentru a investiga COVID – Black News

Preşedintele Emmanuel Macron va participa la întâlnire după summitul G20 din Indonezia (15-16 noiembrie). Şeful statului francez va avea discuţii cu „partenerii noştri despre noi proiecte în regiunea indo-pacifică”, conform informaţiilor furnizate de Palatul Elysée.

Franţa îşi manifestă din ce în ce mai mult dorinţa de a investi în regiunea Asia-Pacific, scena rivalităţilor tot mai mari dintre China şi Statele Unite. 

Citeşte şi: Doi morţi şi clădiri distruse în urma unor bombardamente ruseşti asupra oraşului Zaporojie – Black News