DISTRIBUIȚI
AFP

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a efectuat o vizită oficială la Roma, în cadrul căreia a discutat cu premierul italian Giuseppe Conte despre mai multe subiecte, printre care și migrația, potrivit Euronews, scrie mediafax.

Macron este primul lider european care vizitează Italia după formarea noului Guvern de la Roma. Liderul francez a spus că politicile privind azilul și migrația au nevoie de mai multă solidaritate și eficiență.


Citește și : Fostul dictator tunisian Zine Abidine Ben Ali a murit în exil

„La nivel colectiv suntem ineficienți în ceea ce privește protejarea celor care au drept să primească azil și expulzarea celor care nu au acest drept”, a spus Macron în cadrul conferinței comune de presă.

La rândul său, Conte a declarat că Uniunea Europeană trebuie să fie „mai sigură și mai prietenoasă cu mediul”, dar și „mai puternică la nivel mondial”.

Cei doi lideri au discutat și despre conflictul din Libia. În legătură cu acest subiect, Macron a declarat că este convins că o soluție poate fi găsită numai prin „compromis politic și prin discuții”.

Citește și : Preşedintele Israelului va iniţia duminică seria de consultări pentru desemnarea viitorului prim-ministru

După întâlnirea cu Conte, Macron a scris pe Twitter că „prietenia franco-italiană este indestructibilă. Uneori nu suntem de acord. Uneori ne certăm sau nu ne înțelegem. Dar întotdeauna ajungem la un consens”.

Macron s-a întâlnit și cu omologul său Sergio Mattarella.