DISTRIBUIȚI
afp

Ministrul francez de Interne, Gerard Collomb, şi-a prezentat luni demisia preşedintelui Emmanuel Macron, care a refuzat-o, transmite AFP, citând preşedinţia Franţei, care confirmă astfel o informaţie a cotidianului Le Figaro, potrivit agerpres.

„În faţa atacurilor la adresa ministrului de când acesta a confirmat că va candida, când va veni momentul, la primăria oraşului Lyon, preşedintele Republicii i-a reînnoit încrederea şi i-a cerut să rămână pe deplin mobilizat asupra misiunii sale privind securitatea francezilor”, a indicat preşedinţia pentru AFP.


Citeşte şi: Trump vorbeşte despre ‘relaţia’ sa cu alcoolul: ‘Aş fi fost un dezastru!’

Gerard Collomb a anunţat pe 18 septembrie plecarea sa din guvern anul viitor pentru a se prezenta la alegerile municipale din Lyon în 2020.

De atunci, mai multe voci au cerut demisia imediată a ministrului de Interne.

Citeşte şi: Timmermans: Comisia Europeană nu va ezita să ducă guvernul României în faţa instanţei când se va impune

Gerard Collomb a fost primar al Lyonului între 2001 şi 2017, părăsind acest post pentru a face parte din guvernul centrist al lui Emmanuel Macron.

Collomb a fost practic primul membru important al Partidului Socialist care a părăsit rândurile acestuia pentru a face parte din mişcarea nou-înfiinţată a lui Macron când acesta se pregătea pentru cursa prezidenţială.